• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Studievereniging Voluptuaria - Tourism Management Inholland - 2018

Buitenland

studeren

Wessel is 23 jaar, zit in het vierde jaar van Tourism Management en is vandaag begonnen met zijn afstudeerscriptie. In de periode van september 2017 tot januari 2018 is hij in Korea geweest. Wij hebben hem meerdere vragen gesteld over de huisvesting en zijn periode in het buitenland. Lees hieronder hoe hij over deze periode vertelt.

Korea

Waar heb je precies gestudeerd?

Yonsei University in Seoul, Zuid-Korea.

 

Waar heb je in deze tijd gewoond? Was dit duur?

Ik had me ingeschreven voor de campus. Ik kon uit 2 verschillende kiezen

en had per ongeluk de vrouwencampus gekozen haha. Gelukkig schreef de school mij over naar de juiste. Als ik het me goed herinner, kostte het ongeveer 1300 euro voor een gedeelde kamer. Een eenpersoonskamer was duurder.

 

Waren er welkomst activiteiten? Zo ja, wat voor? (Denk hierbij ook aan een buddy)

Er was een mentor programma waar 1 Koreaanse student werd toegewezen aan een klein groepje internationale studenten. Daarnaast waren er verschillende welkomstfeesten in clubs/bars in de wijk Sinchon (waar de universiteit in lag).

 

Hoeveel internationale studenten waren er en welke nationaliteiten waren dit?

Ik denk dat er ongeveer 500 (of meer) internationale studenten waren. Er waren veel verschillende nationaliteiten, maar de meeste waren Amerikaans. Vanuit de UCLA waren volgens mij 200 studenten op Yonsei.

 

Wat voor vakken heb je gevolgd en wat vond je hiervan?

Ik moest 5 vakken volgen, ik heb gekozen voor International Management, Financial Accounting, Ecology of Human Development, Principles of Marketing en HRM. Het duurde lang voordat ik gewend was aan de manier van hun Engelse uitspraak. Ook de manier van lesgeven is anders, er is weinig interactie en je moet veel meer respect tonen voor de docenten dan dat we gewend zijn. Het niveau was te doen, en bij de examens worden internationale studenten volgens mij een beetje geholpen in het cijfer. 

 

Had je veel vrije tijd? Wat voor activiteiten heb je in die tijd zelf ondernomen?

Ik had helaas elke dag les, aanwezigheid wordt ook gecontroleerd, dus ik moest er wel zijn. Ik had vrienden die maar 3 dagen school hadden, dus het is mogelijk vrije tijd te hebben. In totaal had ik maar 15 uur les per week, dus ik had wel vrije tijd, maar geen vrije dagen. Daarnaast was er 1 week vakantie in oktober volgens mij.

 

Hoe was het uitgaansleven?

Leuk! De wijk Sinchon had heel veel leuke barretjes en restaurants. Ook waren er een aantal discotheken en clubs.

 

Hoeveel geld heb je uiteindelijk uitgegeven? Meer of minder dan verwacht?

In totaal (incl. Vlucht en verblijf) gok ik ongeveer 5000 euro. 

 

Heb je veel geleerd van deze tijd in het buitenland wonen?

Absoluut! Niet per se van de lessen, maar meer over het leven in een totaal andere cultuur met allerlei mensen die je niet kent. Het is een uitdaging, maar wel heel goed. Ook je Engels verbetert heel erg

 

Heb je nog tips voor toekomstige studenten?

Gewoon doen! Echt een kans die je niet snel nog eens zal krijgen.

5 februari, 2019