Mijn reis naar Malawi

August 28, 2016

Het is eindelijk zover. De reis kan beginnen. Om 13:00 had Mark ons opgehaald met de auto en naar Schiphol gebracht. Eerst ging ik mijn grote koffer inchecken, dat duurde even omdat het boekingssysteem van Lufthansa een fout gaf; dat je alleen kon inchecken als je al een visum hebt voor Malawi. In Malawi kan je je visum bij aankomst aanvragen. Na het inchecken zijn we naar het panorama terras gegaan en daar hadden we nog wat gegeten en gedronken. Daarna hadden we afscheid genomen en ging ik naar de douane (was erg druk).

 

Mijn eerste tussenstop was München. Daar heb ik mijn euro’s in dollars gewisseld. Ik kreeg 300 dollar voor 298 euro. Daar had ik voor het laatste Wi-Fi, hahaha. Ik heb twee uur gewacht op het vliegveld van München en vanaf daar ging mijn vlucht naar Johannesburg. De vlucht duurde iets meer dan tien uur. De plek naast mij was vrij dus ik had veel ruimte. Ik heb twee films gekeken; Jungle Book en Mother’s Day. Voor de rest heb ik geprobeerd te slapen maar ik vind dat toch erg moeilijk in een vliegtuig. Als avondeten hadden we gehaktballen met groenten en aardappelen. Als ontbijt hadden we ei met aardappelpuree.

 

Mijn tweede tussenstop was Johannesburg. Op Schiphol had de grondstewardess gezegd dat ik mijn tas moest gaan halen bij de costum clearance, omdat mijn tas niet naar het andere vliegtuig gebracht zou worden. Ik was meteen na het uitstappen naar de international transfers gegaan en was al door een paar douanes en paspoortcontroles geweest. Maar ik kon nergens de costum clearance vinden dus ik ging het vragen. Dan moest ik weer uit het vliegveld dus dat had ik gedaan, weer door de douane en paspoortcontrole. Eenmaal buiten het vliegveld kwam ik uiteindelijk bij de bagagebanden uit, niemand wist welke band de bagage aankwam. Dus ik was naar de balie gelopen