Reisblog Nikkie

September 5, 2016

 

In de eerste week is er veel gebeurd. Mijn stagebegeleider en haar man zijn ontslagen. De reden was omdat zij niet precies deden wat de baas zei wat ze moesten doen. Hier gaat alles heel erg hiërarchisch. Voornamelijk ook een cultuurverschil. Ik vind het totaal onterecht dat ze zijn ontslagen want ze hebben hun hart en ziel in het reservaat gestoken. Ze stonden ook dag en nacht voor iedereen klaar. Ze hebben ook de omzet van de accommodaties verdubbeld en de gate fees verviervoudigd. In de eerste week heb ik alle reviews van de afgelopen maanden verwerkt in Excel. Heel veel gasten kwamen omdat Jeroen en Annelies het hadden aangeraden. Dus dat gaat de baas van het park nu allemaal missen, de mensen en dus de inkomsten. De baas is maar twee keer per week in het park dus ik ben benieuwd hoe hij het nu gaat aanpakken. Van de baas mocht ik in kuti stage blijven lopen om dan de Facebook en instagram up-to-date te houden. Hahaha dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling.

 
Annelies is een oud docent van hogeschool Inholland. Zij had een vacature op blackboard (schoolnet) geplaatst. Zo was ik bij Kuti terecht gekomen. Na dat ze het vervelende nieuws hadden gehoord heeft zij mij beloofd om mij te blijven begeleiden en mij helpen te zoeken naar een nieuwe stage. Dat vind ik echt heel erg lief en fijn. Ze had samen met Jeroen een cv-achtige nieuwsbrief verstuurd naar al hun contacten in Malawi. Daarin stond dat ze opzoek waren naar werk en ook een stukje over mij. Al snel volgde er veel reacties voor Jeroen en Annelies en ook voor mij. Een paar dagen geleden heb ik contact gehad met Alan van de Mgoza lodge in Cape Maclear. Hij heeft een heel gaaf project in samenwerking met Unesco en nog veel meer organisaties voor community based tourism. Ook gaf hij kosten en inwoning, wat ook heel fijn is.

 
Het sprak mij heel erg aan dus ik wilde zo snel mogelijk naar Cape Maclear om t