top of page

Tips Kamer Zoeken Haarlem

Ben jij opzoek naar een kamer of een appartement in Haarlem en omgeving?

Wij hebben wat tips voor jou om zo snel mogelijk een kamer, studio of een appartement te vinden in Haarlem en omgeving.

Nu is namelijk de tijd om het studentenleven echt te laten beginnen. Op kamers gaan maakt het studentenleven onvergetelijk. Je zult snel nieuwe mensen leren kennen doordat je de keuken en de badkamer in de meeste gevallen deelt. Verdiep je ook goed in welke wijk je wilt wonen. Rijd een paar rondjes door Haarlem en beslis zelf hoe de sfeer is in de wijken.

Studentenwoningweb

In de Stadsregio Amsterdam en Zuid-Kennemerland zoek je via Studentenwoningweb op de handigste manier naar alle studentenwoningen van De Key, DUWO, Stadgenoot, Ymere, Elan Wonen en Pré Wonen.

Je kunt je inschrijven vanaf je 16e. De inschrijving kost €38,00 en is acht jaar geldig. Je kunt alleen reageren op studentenwoningen in je studiestad (Haarlem).

De prijzen van de woningen kunnen verschillen van €150 tot €550. De prijzen hangen ervan af of het zelfstandige of onzelfstandige appartementen/studio’s/kamers zijn. Soms heb je ook nog recht op huurtoeslag waardoor de huur nog minder wordt.

Bron en meer informatie: https://www.studentenwoningweb.nl/

Facebook pagina “Kamers gezocht/aangeboden” en “Zoekt kamer in Haarlem community”.

Via Facebook hebben al veel studenten hun studentenkamer, studio of appartement gevonden. Als iemand een kamer heeft geplaatst kun je daarop reageren en dan is het hopen dat je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Tip; stuur een leuk en spontaan berichtje!

Kamers gezocht/aangeboden

47.886 leden

Deze kamers worden voornamelijk aangeboden in Amsterdam maar soms zit Haarlem er ook tussen.

Bron en de pagina: https://www.facebook.com/groups/405276586256037/

Zoekt kamer in Haarlem community

4.038 leden

Hier worden kamers, studio’s en appartementen aangeboden in Haarlem.

Bron en de pagina: https://www.facebook.com/groups/zoektkamerinhaarlem/

Cribber

Op Cribber kun je zien in welke studentenhuizen er een kamer vrij is of komen gaat. Het aanbieden, zoeken én reageren op kameradvertenties is gratis. De kans op een succesvolle match is groter doordat je het profiel van het huis en de bewoners kunt zien. Daarnaast worden de advertenties bewaard, zodat je als aanbieder nooit meer dezelfde advertentie hoeft te typen. Easypeasy.

Bron en meer informatie: http://www.cribber.nl/

Kamernet

Hoe werkt kamernet?

STAP 1; ZOEK IN HET AANBOD

Op Kamernet worden wekelijks honderden kamers, studio’s en appartementen geplaatst. Meld je gratis aan om deze woningen te bekijken. Wanneer je zoekt, kun je met de handige filters meteen het aanbod vinden wat past bij jouw wensen. Door alerts aan te zetten blijf je direct op de hoogte van het nieuwste aanbod. Wij raden je aan om je profiel volledig in te vullen, dan kun je ook gevonden worden door verhuurders en huisgenoten.

STAP 2; VERSTUUR EEN BERICHT

De kamers, studio’s en appartementen zijn niet in het beheer van Kamernet. Om een bezichtiging aan te vragen, kun je rechtstreeks contact opnemen met verhuurders en huisgenoten door te reageren op de advertentie. Om te kunnen reageren, heb je een Premium Account nodig. Hiermee kun je onbeperkt op alle advertenties reageren.

STAP 3; VIND JE NIEUWE THUIS

Bij positief contact kun je langs gaan bij verschillende bezichtigen en hospiteer avonden/middagen en maak je verder kennis met de verhuurder of met je potentiële nieuwe huisgenoten.

Bron en meer informatie: https://kamernet.nl/

Huurtoeslag

Check of je recht hebt op huurtoeslag. Iedereen die een zelfstandige woonruimte heeft, kan in aanmerking komen voor huurtoeslag. De belastingdienst kijkt of de huur die je betaalt, te hoog is voor je maandelijkse inkomen. Als dit het geval is krijg je huurtoeslag. Dit is dus een tegemoetkoming in je huurkosten.

Bron: http://www.sigids.nl/inholland-haarlem/

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page