Nieuwsbrief mei 2018

Wij hopen dat jullie veel hebben geleerd van het gastcollege van product manager van Corendon. Deze maand staat er een nieuwe activiteit op de planning; het eindfeest in de Patronaat! Met deze nieuwsbrief blijf je up-to-date over alles waar Voluptuaria mee bezig is.

 

De Eindfissa: Ibiza

Back to the Island, let’s go Ibiza! Nog een laatste keer zwoegen voor de tentamens, maar het einde is in zicht. 

Wij van de studieverenigingen van Inholland willen dit jaar dan ook goed afsluiten, en hoe kan dat beter dan met nog één laatste feest: De Eindfissa: Ibiza! Op 22 juni bouwen we Patronaat om tot een zalig eiland waar alles kan en mag.

Met DJ’s als DdN, Bustin en Jieber, Dominic Broocks en Doubsession kun je rekenen op sexy zomervibes. En kom je nu vòòr 00:00 binnen, dan is de entree gratis! Hoe begin je je vakantie nou beter? 

PS: het feest is voor iedereen toegestaan, mits je 18+ bent. 

Nieuwe secretaris

Ik ben Sarah en ben 18 jaar. Sinds eind mei ben ik secretaris in het bestuur van de studievereniging Voluptuaria. Volgend studiejaar zit ik in het tweede jaar van Tourism Management. Ik hou van reizen, voetballen en foto’s en filmpjes maken. Ik ben creatief en ik hou van gezelligheid.

 

Ik ben gevraagd om in 2018 de Introweek te begeleiden. Het lijkt me super leuk om dit te doen en ik heb er veel zin in! Verder lijkt het me leuk om de komende jaren de studievereniging uit te breiden met meer enthousiaste leden waar we leuke activiteiten voor kunnen organiseren. 


Minor Green Adventures: IJsland

Afgelopen week zijn de studenten die het keuzeonderwijs Green Adventures volgen, naar IJsland geweest. Om jullie wat meer duidelijkheid te geven, hebben wij Britt gevraagd om hier wat meer over te vertellen.
 
Voor de mensen die niet bekend zijn met Green Adventures: het is een minor die je kan volgen in je derde jaar. Aankomend jaar is deze zelfs in beide periodes te kiezen! De minor draait om alles wat te maken heeft met de natuurlijk: zowel het actief zijn, als het duurzaam zijn en je hier bewust over worden. Het tweede gedeelte van de minor draait voornamelijk om duurzaamheid. Wij zijn hiervoor naar IJsland geweest, waar wij duidelijk de impact konden zien van duurzaamheid.
 
Wat een ongelooflijk mooi land is dit! Het land heeft van alles wat; groen (voornamelijk gras en mos) en ijs, maar ook gesteente en lange zwarte stranden. Wij zijn veel wezen hiken in de mooie bergen die IJsland rijk is. Maar het meest indrukwekkend was Jokulsarlon. Dit is een ijs meer dat aan het eind ligt van een gletsjer. Door het verwarmen van de aarde, wordt het meer elk jaar een stukje groter. Het is bizar om te bedenken dat over enkele jaren, we niet meer op de plek kunnen zitten waar we afgelopen week gezeten hebben.
 
Mocht je meer willen horen over Green Adventures of IJsland, stuur ons dan een berichtje! Britt vertelt je hier dan graag meer over.

 

P.S. Green Adventures heeft een nieuwe bestemming: Georgië. Green Adventures 2 gaat naar Georgië in semester 1! Georgië is een opkomende bestemming (40% groei natuur toerisme 2017).